tisdag 3 april 2012

Great ocean road, surfares drömscenario och LIVE pingvinsex


Nu när man sitter i bilen på väg uppåt östkusten har jag äntligen tid till att skriva lite igen. Jenza har tagit över ratten och på musikfronten varvas det John butler trio vs diverse Housemusik. Vi stannade i en förort till Sydney inatt för att sova några timmar i bilen. Varmt, trångt men ack så mysigt och det blev ändå 6 timmar-ish. Jag och jenza hade ju ändå vant oss från veckan som varit. Får se hur tjejerna i baksätet antar utmaningen haha.
Senast jag skrev var förra veckan då vi hade intagit travelmode och levt lyxliv @Joshs place. Men man brukar ju dela in resan i etapper så vi valde i söndags efter några kalla öl på bakgården att vi skulle flytta ut därifrån på måndagen. På måndagen bokade vi istället en bil som skulle köra oss längs Great ocean road, först var det bara tänkt att jag och Jennifer skulle åka men vi fick tag på ett franskt par via Couchsurfing som ville följa med oss på trippen. De var väldigt spontana, bokade om sitt hostel och joinade upp. De hade passligt nog ett 3manna-tält så sovplats skulle nog lösa sig den här gången också =) Och som det löste sig!!

Dag1 GOR:
Vi for iväg runt 16-tiden neråt kusten i en bil som var fucking luxurycar. Snacka om att man tappade hakan när man stod i garaget, trycker på nyckeln, undrar vilket skrap till bil som ska pipa till. Icke sa Nicke, en splitter ny Toyota Camron pep till framför näsan på oss, Nice xD. Ja bara glida iväg, först stannade vi i Torguay, gick runt i surfshops och letade brädor men inget köp än så länge. Vi köpte lite mat för dagarna, megabrödlimpa, tuna, ost och chokladmjölk. Nu hade vi ett mission att hitta någonstans att freecampa på. Första killen vi frågade hade ett paraglidingcamp och sa ”givetvis får ni slänga upp tältet här en natt”. Sov alla fyra i tältet och det blev lite väl varmt samt att ryggen knakade en aning för mycket på morgonen. Men vem bryr sig om det när man vaknar till strålande sol och ett glatt gäng med killar utanför tältet som ska ner och köra lite Kitesurfing.

Dag2 GOR:
Det första stoppet blev den världsberömda surfbeachen Bells beach där Rip curl pro hålls varje år. Tyvärr missar vi precis den efter som vi drog uppåt östkusten innan den 3 april. Doww! Efter Bells beach tog vi vägen förbi Anglesea, Lorne, kollade på koalor, vattenfall, wallabies, papegojor och inte minst helt magiskt fina vägar längs kusten. Dock lite svårt att koncentrera sig då det fanns surfbara bryt längs nästa hela kustvägen. Ingen tvekan om varför det kallas GOR. Minnesbilder som kommer sitta kvar länge!
Vi kom ända ner till Apollo bay där vi freecampade utanför en !?kyrka precis vid en golfbana. Haha man ska då få vara med om mycket. En bra idé att fråga prästen, han kunde inte precis säga nej till fyra softa luffare som tittade förbi. Jag sov i bilen istället den natten och ångrar inte alls det beslutet, svinkallt i tältet på natten pga stjärnklar himmel men inte i Camron inte.

Dag3 GOR:
Näst sista dagen och vi åkte ner till Twelve apostels som var en helt fantiskt syn. Klippor som stack upp ur vattnet, tur med vädret alla dessa dagar gjorde att vi fick se detta i solnedgången då vågorna också slog på med kraft. Häftigt! Vi letade en stund efter ett tältställe i Port campbell en mil därifrån, det slutade med att vi hittade en countrykille som bjöd på öl i sin hemmagjorda buss. Japp det stämmer, han hade köpt en gammal buss utan säten och installerat allt ifrån en kingsize-bed till ac och badrum. Imponerande som fasen, han skulle köra runt australien om en månad. Beräknad tid 2 år, haha fräänt! Han berättade om sina kängurufighter, fiskeäventyr och inte minst hur bra han var på att dricka öl. Helt klart ett australiensiskt original men hur skön som helst och delvis svår att förstå med sin äkta aussiedialekt.

Dag4 GOR:
På torsdagen åkte vi hela vägen hem med några få stopp på vägen. Tajmade att lämna tillbaka bilen på minuten utan stress, hann även med lite solning och bodysurfing på vägen. Såhär skulle man lätt kunna färdas uppåt kusten nästa vecka, check! På kvällen tog vi in på X-base igen då andra hostel hade fullt. Skönt att ta en bra dusch, ligga o tröttgarva i sängen och sen hann jag nog inte se kudden innan jag somnade.

På fredagen var det en lugn dag med Surf för min del och häng med tjejerna för Jenza. Kvällen blev det dock lite mer livat med fest in på småtimmarna. I helgen hängde vi med Josh och Yaron en sista gång gjorde de turistsaker som vi inte hunnit med innan. Helgens höjdpunkt var nog ändå söndagens sista tappra försök att se pingviner i solnedgången, vi fick inte bara en vanlig pingvin utan vi fick se live pingvinsex och många andra söta små pingusar. Bra avslutning på Melbourneäventyret! 

Kommande resetapp har börjat bra med bl.a. öde paradisstränder, regnskog, pizza+öl 6,5 Aud. För inte mindre än några timmar sedan var vi med om Surfarens drömscenario. Vi åkte bil en bit in på en skogsväg, tog oss vidare genom en regnskog på en timmerbro och helt plötsligt stod vi öga mot öga med en öde, mer än surfbar, paradisbay, Nästa intressanta stopp är byron bay i helgen där det bjuds på bluesfestival med några godingar såsom bl.a. John Butler Trio och ben harper.  Nästa gång vi hörs så får vi se om The Gold coast har levt upp till förväntningarna även vidare uppåt.
Sharing is Caring ///VePe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar