onsdag 18 april 2012

Awesomeness!


Japp jag säger då det, kommer det fortsätta vara såhär tätt mellan äventyren kommer ni nog få svårt att få tyst på våra stories när jag kommer hem. Ja som ni säkert förstår så har det minst sagt varit 2 händelserika veckor sen sist. Jennifer kallar sig själv helt välförtjänt Indiana Jenz och skrev innan att hon inte visste om hon ska skratta eller gråta, haha måste säga att vi kan inget annat än skratta och bara le stort inombords. Det är ju precis sånt här som man ska uppleva när man är Down under. 
Vi hamnade i Byron bay, aussies riktiga surfers paradise, efter några mil i baggaget och en grym roadtrip med Olga (en feminin bil för en gångs skull). Dock en riktig bra dejt till Torsten för dem som undrar =). Ja vad ska man säga om byron till er som inte varit där? Ett chill ställe, palmer, exotisk natur och inte minst inrullande vågor hela dagen lång. Det ända man kan klaga på här var den oerhört turistaktiga klubben Cheeky monkey som spelade musik från 90-talet och som innehöll till 90 % massa fulla och dryga svenne bananer från skandinavien. I Byron bay hängde vi några dagar, mest strandhäng, god mat och en massa scenic views.

Olga tog oss även upp till Surfers paradise och en lägenhet som skulle bli en liten recoverybase några dagar. Här bodde den sköne greken Symin som erbjöd alla sovplats, pool, tvättmöjligheter och en o annan kall öl. Jag hade mitt livs surfsession morgon efter att vi ankom dit, en av Symins polare Mike tog med mig ut 07.00 med båten. Båten släppte av oss utanför Stradbook island, stavning oklar, och här väntade inte mindre än 6 feets vågor, off shore, klarblått vatten, oräkneligt med barrels och ca 10 pers i vattnet än så länge. Nu hade jag hittat rätt, det var det där jag väntade mig att få vara med om innan jag drog hit!! Check på den! Dagarna i Surfers blev för övrigt riktigt bra med bl.a. poolhäng, local bbq och lite beachtime. Surfers paradise to be continued.

Vi åkte upp till Brisbane, lämnade av både Olga och tjejerna som fick ett farmwork till slut. Härifrån i brisbane hade vi ingen vidare plan så det fick bli lite research på nätet och gumtree, utforskning av staden och träffade Jennifers polare Luke som bjöd på ett jäkla partaj. Vi bestämde oss till slut för att boka en seglats uppe i Whitsundays och stora barriärrevet. När den var bokad var ju ända problemet att vi skulle hitta transport upp dit lite smidigt så vi la upp en ad på gumtree där vi sökte lift. Och lift fick vi av inte vem som helst, Jennifer beskrev den liften rätt bra. Det ändå hon glömde nämna var att Mitchell hade fångat vithaj (5 meter), tigerhajar, ormar, ödlor, spindlar och fan och hans moster. Han stannade till vid en river och fångade en stingrocka lite enkelt så vi fick se den på nära håll. Ja vad ska man mer begära av en lift 100 mil? En smått galen men minnesvärd kille helt enkelt.

När vi kom upp hit till airlie beach var det rätt skönt ändå att veta att man inte behövde bo i en bil eller tält på några dagar utan istället bara njuta av all inclusive seglingstur på stora barriärrevet. Vi seglade med en 14 meters katamaran tillsammans med 20 andra livsnjutare. Helt fantastisk mat, snorkling, sunset, queensize bed och en klockren skipper som kallade sig själv ”Sweet Pete” helt välförtjänt.
Nu sitter jag här på hostellet inne i djungeln lyssnar på hoffmaestro och dricker öl. Vi är snart påväg ner till pubben med alla andra från båten där det säkerligen blir ännu mer gött snack och några fler bärrz!
Över och ut, sprut o njut //Victor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar