fredag 9 mars 2012

On the road men in the air!


Datumet är 8 mars 2012. "En helt vanlig torsdag" och världen rullar på som vanligt, iofs internationella kvinnodagen. =)
Men inte för oss. Dagen med stort D är kommen. Vi är på väg ut på ett 133-dagars äventyr, rättare sagt är det en jorden-runt-resa som är bokad! 

Såklart började resan med turen på vår sida. Blev uppgraderade till flygstolar med extra benutrymme och är numera medlem i Qatar Privilege Club, yeah. Känns fortfarande helt overkligt att vi kommer att stå på australiensk mark om ungefär 15 timmar. Men vi har iallafall den helt underbara känslan i hela kroppen av att vi vet att vi är på väg ut på ett av våra livs hittills största äventyr. 

Som sagt, resan startar på bästa möjliga vis, vi sitter på planet och blir serverade god(!) flygmat, vin och öl på rullande band och vatten färdigt upphällt i glas serverat på bricka, ja nästan bättre än väntat om det kunde bli det. Lite fnittrigt salongsberusade och precis snackat med ett äldre par som är på väg mot Bali och har åsikten att  det är helt rätt det vi är på väg att göra - gör att det känns ännu mer rätt att vi faktiskt är på väg. Lyssnar på house som uppvärmning inför söndag då vi har biljetter till Future Music Festival som är en grym festival i Melbourne där bl.a. Swedish House Mafia ska spela! AWESOME är bara förnamnet.  Imorgon kväll (helt sjukt att man missar en hel dag bara sådär p.g.a tidzoner?! Tur att det är skottår iallafall, haha…) då vi kommer fram till Melbourne ligger en nyckel och väntar på oss vid Saras, Mikkis & Johannas hus där vi ska få sova vår första natt. Dom har tjuvstartat och är redan och känner på festivalpulsen down under.

Resten av boendet för vår resa är hittills lite oklart men ändå spännande förutbestämt om vi kan kalla det så. Vi har båda skapat konton på couchsurfing, vilket för dom som inte vet är ett community där man skapar ett konto, erbjuder sovplats på sin soffa åt resande och inte minst delar med sig av sina erfarenheter, lokal kännedom. Vi får spendera tid med generösa och beresta människor. En combo av gratis tak över huvudet samtidigt som man utbyter livshistorier och får uppleva städer med en local gör det som ett perfekt val för oss. 

Next up: mellanlandning i Qatar och efter det väntar Melbourne! Overkligt, konstigt, spännande och på samma gång helt fucking amazing att man är medveten om att man snart kommer att få leva i en av sina drömmar och göra det man gillar allra mest här i livet: Collect moments, not things! //Jenz o Veepz




1 kommentar:

  1. Fan va gött. Kör hårt!
    Jag var på Future Music i Brissie förra året, sjukt kul, inte alls avis, nej nej ;P

    SvaraRadera