fredag 8 juni 2012

US and A California!


Ordet kontrast kommer mer än väl till pass, både om man jämför Fiji och USA men även när man ser skillnaden på levnadstandard inom USA. Efter 2 veckors hängmattegungande har vi nu hamnat i ett annat paradis, party- och glamourfantastens mecka Las Vegas.

Vi började USA-vistelsen hos Sian i Valencia LA, en gammal travelmate till mig som direkt hade höjdarplaner när vi kom dit. Det var all in med gästlista på Whilshire i Santa Monica och sedan vidare till en jazzklubb i Beverly hills, Nics, där det bjöds på Martini och väldigt artistiskt sällskap. Måste medge att det var lite surrealistiskt att ena stunden traska med backpackerryggan på LAX och sedan lite senare på kvällen sitta och sippa på Martinin och sen spatsera förbi det ena lyxåket efter det andra i självaste Beverly hills. Jag är inte så insatt i dyra bilar men ser jag först en Bentley, Lambourghini och en Bugatti så kan jag nästan gissa att resten av bilarna som är minst lika fräscha och som jag inte har en aning om vad de heter ligger i samma prisklass.

Efter att ha blivit inkastad i LA:s puls direkt första kvällen vaknade vi lugnt upp hos Sian i en amerikansk villa som tagits över av studenter på CalArt. Frukost blev även den amerikansk med pannkakor och sirap, yummie! Sian är från England så dagens enda aktivitet blev givetvis att förbereda en fest för Englands drottning. Haha alltid finns det en anledning för fest. Kvällen blev lyckligtvis väldigt lugn med brittiska godsaker och spel istället för en klassisk brittisk fylla.

Dagen efter fick vi ett nytt tillskott i vårt resesällskap, Heidi. Hon ska joina upp på så mycket som möjligt i USA. Vi hämtade henne på flygplatsen och drog sedan vidare till Venice Beach Cotel där vi skulle krascha en natt innan vi hoppade in i hyrbilen och startade roadtrippen genom Kalifornien.  Vi tog en liten tur till Santa monica och chillade på Venice Beach som är jäkligt vackert. Här kommer kontrasten i levnadsstandard in, Venice vs Beverly hills. I Venice kändes det som att det var mer hemlösa än turister för fasen, tragiskt men sant. Sådant gör dock att man uppskattar sin jorden runtresa till det yttersta, just nu Las vegas Baby!

Första stoppet blev som sagt Las vegas, det är lika bra att starta top noch. Vi hamnade på hotellet Stratosphere på the Strip. En liten promenad från kärnan dock men ack varsin Queensizebed, sweeet as! Första kvällen tog vi en taxi in till kärnan och hittade tillslut klubben Pure inne på Ceasars palace. Mer än okej uppvärmning inför onsdagens BOOM! Vi träffade nämligen en trevlig dude, komiskt nog vid namn Tom Jones, som skrev upp oss på klubben Surrenders gästlista. Där visade sig att Alesso skulle spela, nice! Vi fick första parkett och gåshudsspelning i 3 timmar var episkt. Som en liten bonus fick vi även höra Afrojack mixa lite på bordet och se han och Steve Aioki stå steka bredvid oss med flaskorna i vädret. Inte nog med att det var en kändistät spelning, var du än gick så hade du en upplyst pool bredvid dig, helrören var överfulla och det låg mer cigarrer än cigg i askfatyen. Fräckt men antar att det är det här som alla kallar ”Viva Las Vegas!”. I´ll be back, for sure haha. 

Igår hade vi bestämt oss för att göra The strip på dagtid så vi gick upp och ner, in och ut på alla kända hotell och casinon. Det var rätt många spelautomater och en hel del lyxig interiör om någon undrar, tur att kameran var i japanläge igen så att man kan gå tillbaka och minnas det en gång till för det var nästan så att bägaren med intryck rann över. Bellagios fontänshow var dock grymt mäktig och tyvärr gör den sig inte på bild så det får bli youtube. Fötterna fick sig en ordentlig massage, det blev inte mindre än ca 8 timmars sightseeing längs strippen.

Nope nu var det slut på allt lyx för den här gången, nästa stopp blir San diego och Queensizebed byts ut mot minivan =) Au revoir! // fejkstekarn Petsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar